November 28, 2014, 07:52:32 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - roadrunner

Pages: [1]
1
Technical Support / Color Management Woes
« on: August 15, 2013, 05:13:56 AM »
One thing that has always driven me bonkers: Color management. I always seem to have the dumbest problems. I just recently built a new PC, and after recalibrating, everything looks fine... I thought. But now I'm not so sure. Could someone help me verify my system/software settings?

System:
Windows 8
Dell u2711 Monitor
GeForce 780GTX Video Card
Calibrated with X-Rite i1 Display Pro
Monitor profile set at system level, and is set as default

The current issue I am having is with consistency in viewing my photos on the web. I haven't ordered any prints yet since calibrating to know how they look.

After exporting from Lightroom 5 as sRGB JPEG, the result in Windows Photo Viewer matches lightroom.
Importing into Photoshop CS6, the photo matches Lightroom when proof colors is off. When set to proof monitor color, the photo is much more red than Lightroom.
Exporting from Photoshop in sRGB produces a file that matches that of Lightroom.
Opening the files in Chrome/Firefox results in images that match Lightroom/Photoshop with proof off. Opening in IE10 displays the photo that would match the Photoshop "Monitor Color" color proof setting.

Now for the weird part. When I upload the photo to my website, and I view it in Chrome/Firefox, the photo is red again, even though the exact same file is not red when opened in Chrome/Firefox locally. See attached screenshot to see what I am talking about. Why would the exact same file look different in the same browser?

Should photoshop be set to proof monitor color? If so, photoshop is more red/saturated than Lightroom. If not, then I get varying results when viewing the same photo, even in the same browser. I'm quite confused. Thanks to anyone who can help. I'm sure I just have something stupid setup wrong.

2
Lighting / 600ex-rt vs PocketWizard Flex TT5 Setup
« on: April 24, 2013, 06:17:25 PM »
Hey everyone, I'm sure this question has been asked a million times before, but I couldn't find anything specific too my scenario. I'm looking for someone that has extensive experience with both Canon's 600EX-RT and PocketWizard's Flex TT1/TT5/AC3. PW's system is unreliable at best in my experience, with the AC3 failing to control zones properly at times. I shoot primarily weddings, engagements, and couples.

Here's my current setup.
Canon 5D Mark III
Canon 7D
Canon 580 EX II
2x Canon 480 EX II (I mainly use these as the range is much longer due to no interference)
3x PocketWizard Flex TT5
PocketWizard AC3 Zone Controller

I'm looking into selling all the flashes/PocketWizards on ebay (I should get between $1100-1200 for everything) and replacing them with 3 Canon 600 EX-RTs or 2 600 EX-RTs and ST-E3-RT. What is everyone's recommendations? How are the Canon's to work with as far as convenience, control, and reliability go? I would like to get rid of the 430 EX IIs so I have a more powerful flash, but I can't use all 580EX II's due to the RF interference. Thoughts? Thanks in advance.

3
Portrait / Portrait - Trying something new
« on: December 08, 2012, 01:02:12 AM »
Hello all, my wife and I primarily specialize in weddings and couple portraits. I tend to favor the only slightly edited, color corrected, photo journalistic approach, doing my best to capture the day as it really looked. I tend not to like the extremely post processed photos.

The downside to this, is that sometimes work calls for us to work outside of our comfort zone. When this couple told me they were into skeletons/halloween stuff, and they wanted to have their wedding portraits done at a cemetery, I grabbed the butcher knife (They had the masks) for the photo shoot and couldn't resist trying something new. We stumbled upon an old, beat-up outhouse, and everything was perfect in my mind's eye.

The problem is, this is way out of my comfort zone. How did I do in creating a horror-esque themed photo? Slightly desaturated, extreme clarity adustments... What should I look to change? Keep it as is? Thank you for any feedback!

4
Technical Support / Monitor Calibration Lost on reboot/monitor slepe
« on: November 15, 2012, 10:15:31 PM »
Hello all, I've been running into a very strange issue that I can't seem to track down. I currently run a dual monitor setup and would like to calibrate both displays. Both displays calibrate correctly and look great, until the PC is either shut down or one of the monitors goes into sleep mode. All software and drivers are up to date. Here are my current specs:

Dell u2711 (Primary display)
Dell u2410 (Secondary display)
X-Rite i1 Display Pro
Radeon HD 5870 Graphics Card
Windows 7/8. I just upgraded to Windows 8 yesterday, and this issue occurs both with windows 7 and 8.

The Dell u2711 is calibrated automatically using automatic display control within the x-rite i1 profiler software while the Dell u2410 is calibrated using manual controls. I create and save the profiles for both monitors. I checked Windows color management and made sure that the profiles I just create are set to the system default. As I said, everything looks great, until a reboot or some other event that may occur after an undiscloed period of time (Monitor sleep, power off, etc...?). The only thing I know for sure is they are lost on reboot, but I have also lost the calibration without a reboot after a certain amount of time. After the monitors no longer match, I check and the profiles are still selected as defaults in Window's color management panel. Recalibrating with X-rite's software corrects the issue temporarily.

Thoughts anyone? Thanks for any assistance.

Pages: [1]