October 02, 2014, 11:20:21 AM

Author Topic: Focal  (Read 1029 times)

chasn

  • Power Shot G16
  • **
  • Posts: 25
    • View Profile
Focal
« on: November 13, 2012, 10:36:44 AM »
In case interested people haven't seen it, the latest beta of Focal for Mac was released yesterday - I for one was having connection problems which now seem to be resolved

canon rumors FORUM

Focal
« on: November 13, 2012, 10:36:44 AM »

neuroanatomist

  • CR GEEK
  • ********
  • Posts: 14547
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #1 on: November 13, 2012, 10:45:42 AM »
Good to know, thanks!

I was unable to connect to my 1D X, I got an email response yesterday from FoCal's tech support saying the new release should fix it, haven't had a chance to try it yet.
EOS 1D X, EOS M, and lots of lenses
______________________________
Flickr | TDP Profile/Gear List

K-amps

  • 1D X
  • *******
  • Posts: 1519
  • Whatever looks great !
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #2 on: November 13, 2012, 10:59:51 AM »
Not to hijack you Mac boys thread here... but does anyone know if there's a fix for the automated calibration not running on the 1Dx/ 5d3? (In windows?)
EOS-5D Mk.iii 
Sigma 24-105mm F4 ART; EF 70-200 F/2.8L Mk.II; EF 85mm L F/1.2 Mk. II; EF 100mm L F/2.8 IS Macro, 50mm F/1.8ii;  TC's 2x Mk.iii; 1.4x Mk.iii

rpt

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • *******
  • Posts: 2192
  • Could not wait for 7D2 so I got the 5D3
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #3 on: November 13, 2012, 01:17:01 PM »
Not to hijack you Mac boys thread here... but does anyone know if there's a fix for the automated calibration not running on the 1Dx/ 5d3? (In windows?)
I thought that was said to be a missing Canon API call...

neuroanatomist

  • CR GEEK
  • ********
  • Posts: 14547
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #4 on: November 13, 2012, 01:25:43 PM »
I thought that was said to be a missing Canon API call...

That was my understanding, as well. 
EOS 1D X, EOS M, and lots of lenses
______________________________
Flickr | TDP Profile/Gear List

crasher8

  • Guest
Re: Focal
« Reply #5 on: November 13, 2012, 01:26:25 PM »
Funny how they say there are no bugs in the release. Mine can't find my 5D3 serial number 1/2 the time and it quits on me 1/3 of the time.
fwiw, I have a fast Mac with a Windows Focal Pro license.

rpt

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • *******
  • Posts: 2192
  • Could not wait for 7D2 so I got the 5D3
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #6 on: November 13, 2012, 01:30:26 PM »
Funny how they say there are no bugs in the release. Mine can't find my 5D3 serial number 1/2 the time and it quits on me 1/3 of the time.
fwiw, I have a fast Mac with a Windows Focal Pro license.
No bugs in a software product? LOL! That is head-in-the-sand marketing speak :)

canon rumors FORUM

Re: Focal
« Reply #6 on: November 13, 2012, 01:30:26 PM »

K-amps

  • 1D X
  • *******
  • Posts: 1519
  • Whatever looks great !
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #7 on: November 13, 2012, 01:41:22 PM »
Not to hijack you Mac boys thread here... but does anyone know if there's a fix for the automated calibration not running on the 1Dx/ 5d3? (In windows?)
I thought that was said to be a missing Canon API call...

Well.... Did Canon implement it (or would that be a Firmware change) ?
EOS-5D Mk.iii 
Sigma 24-105mm F4 ART; EF 70-200 F/2.8L Mk.II; EF 85mm L F/1.2 Mk. II; EF 100mm L F/2.8 IS Macro, 50mm F/1.8ii;  TC's 2x Mk.iii; 1.4x Mk.iii

rpt

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • *******
  • Posts: 2192
  • Could not wait for 7D2 so I got the 5D3
    • View Profile
Re: Focal
« Reply #8 on: November 13, 2012, 01:51:48 PM »
Not to hijack you Mac boys thread here... but does anyone know if there's a fix for the automated calibration not running on the 1Dx/ 5d3? (In windows?)
I thought that was said to be a missing Canon API call...

Well.... Did Canon implement it (or would that be a Firmware change) ?
1. Yes I think it will be a firmware change. That is what FoCal said just before releasing their version for the 5D3. Take a look at http://forums.dpreview.com/forums/post/41081464
2. No I don't believe Canon has stated that it has been implemented  :(

canon rumors FORUM

Re: Focal
« Reply #8 on: November 13, 2012, 01:51:48 PM »