December 12, 2017, 08:29:09 PM

Author Topic: Frimware on 7D version 7.7.7??  (Read 5938 times)

kentnish

  • Guest
Frimware on 7D version 7.7.7??
« on: December 12, 2012, 03:14:00 AM »
Just got my 7D back from CPS.

slapped a battery in and the camera came up with this strange menu item at the bottom...



and when i check the firmware....


Firmware Ver. 7.7.7 8A.7C.4D?!?!?!


canon rumors FORUM

Frimware on 7D version 7.7.7??
« on: December 12, 2012, 03:14:00 AM »

eddiemrg

  • EOS Rebel T7i
  • ****
  • Posts: 113
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #1 on: December 12, 2012, 03:44:30 AM »
interesting.....
Canon 7D - 50 f/1.8 - 70-200 L f/4 IS USM - Canon 15-85

azezal

  • EOS Rebel 300D
  • ***
  • Posts: 61
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #2 on: December 12, 2012, 03:52:11 AM »
Just got my 7D back from CPS.

slapped a battery in and the camera came up with this strange menu item at the bottom...



and when i check the firmware....


Firmware Ver. 7.7.7 8A.7C.4D?!?!?!



What is factory menu ???
Anonymity is a blessing,Ignorance is bliss

kentnish

  • Guest
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #3 on: December 12, 2012, 04:16:25 AM »
I think 'factory menu' is what the repair techs use to assist in checking the body.

PeterJ

  • EOS 6D Mark II
  • *****
  • Posts: 335
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #4 on: December 12, 2012, 04:48:07 AM »
Internal test version no doubt as a few other noted. Depending on whether you can be bothered and how quickly you need to get back to using it:

Have a hunt around through the menus and see if you can find anything interesting / different and share.

I'm not sure if the Magic Lantern team have a 'turnkey' firmware downloader for the 7D or not but they might be interested in examining what is different.


kentnish

  • Guest
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #5 on: December 12, 2012, 04:58:17 AM »
@PeterJ

It's actually my dad's camera.  I use a set of 5D3's for work so It doesn't really affect me as much.  Maybe I'll try reaching out to the magic lantern folks.  thanks for the reply!  Aloha!

JEAraman

  • EOS Rebel T7i
  • ****
  • Posts: 108
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #6 on: December 12, 2012, 05:39:14 AM »
When I took my 1dx to my CPS contact, he installed the "maintenance firmware" and after he did all what he wanted to do, he just re-installed the latest firmware on top.

canon rumors FORUM

Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #6 on: December 12, 2012, 05:39:14 AM »

dr croubie

  • Posts: 1382
  • Too many photos, too little time.
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #7 on: December 12, 2012, 06:25:55 AM »
Figure out how to activate the 'dead pixel (re)mapping' function.
Then figure out how to get the firmware off.
then distribute it around the world.

I can't believe my 5 year old 8mp P&S will let you re-map dead pixels, but my 7D has to be sent in for service.
Any way to provide that for free would be a service to the world.
Too much gear, too little space.
Gear Photos

mistabernie

  • PowerShot G7 X Mark II
  • **
  • Posts: 18
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #8 on: December 12, 2012, 07:44:45 AM »
Huh. can you actually enter the 'factory menu'?  If so, what options does it give you?

Mt Spokane Photography

  • Canon EF 5-1500mm f/1.0L IS
  • ***********
  • Posts: 13745
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #9 on: December 12, 2012, 10:54:31 AM »
It occasionally happens that the technician did not restore the production firmware.  Just download the latest firmware and install it, or send it back to Canon.  They will arrange for shipping both ways.

coutts

  • Guest
Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #10 on: December 19, 2012, 04:07:52 PM »
No! Don't flash it back yet!  :) pm'd

canon rumors FORUM

Re: Frimware on 7D version 7.7.7??
« Reply #10 on: December 19, 2012, 04:07:52 PM »