December 18, 2014, 02:48:21 AM

Author Topic: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII  (Read 2400 times)

Maui5150

  • Canon 7D MK II
  • *****
  • Posts: 499
    • View Profile
Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« on: May 13, 2013, 12:12:01 PM »
Did not really see this covered except one small mention.  But occasionally I will be shooting and have one image that comes out like it was shot through a purple or blue filter.  It is almost like I am just seeing a single channel instead of RGB.

Is this a sign the sensor is going or other issues with the body?  The CF Card going bad?  Last time it happened was with the 24-105 and a SanDisk card

canon rumors FORUM

Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« on: May 13, 2013, 12:12:01 PM »

neuroanatomist

  • CR GEEK
  • ************
  • Posts: 15192
    • View Profile
Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #1 on: May 13, 2013, 12:18:30 PM »
CF card, most likely. Try a low-level format.
EOS 1D X, EOS M, and lots of lenses
______________________________
Flickr | TDP Profile/Gear List

Mt Spokane Photography

  • EF 50mm F 0.7 IS
  • ***********
  • Posts: 9360
    • View Profile
Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #2 on: May 13, 2013, 12:47:16 PM »
As noted, eliminate the simple issues like a bad card, bad card reader, etc.
 
I have seen posts with similar issues where Canon did find issues in the camera, but I don't recall if it was a sensor.
 

scottkinfw

  • 1D Mark IV
  • ******
  • Posts: 780
    • View Profile
    • kasden.smug.com
Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #3 on: May 13, 2013, 02:24:30 PM »
I have been getting this with my 5DII too. It shows up immediately in the screen.  I will try a low level format.  Hopefully, it is the card, because the camera is really new, and low shutter count.

sek
sek Cameras: 5D III, 5D II, EOS M  Lenses:  24-70 2.8 II IS, 24-105 f4L, 70-200 f4L IS, 70-200 f2.8L IS II, EF 300 f4L IS, EF 400 5.6L, 300 2.8 IS II, Samyang 14 mm 2.8 Flashes: 580 EX II600EX-RT X 2, ST-E3-RT
Plus lots of stuff that just didn't work for me

Rienzphotoz

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • ********
  • Posts: 3326
  • Peace unto all ye Canon, Nikon & Sony shooters
    • View Profile
Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #4 on: May 13, 2013, 04:05:00 PM »
I have been getting this with my 5DII too. It shows up immediately in the screen.  I will try a low level format.  Hopefully, it is the card, because the camera is really new, and low shutter count.

sek
Good luck ... do post your feedback after low level format, so some of us can benefit from your experience.
Cheers
Canon 5DMK3 70D | Nikon D610 | Sony a7 a6000 | RX100M3 | 16-35/2.8LII | 70-200/2.8LISII | 100/2.8LIS | 100-400LIS | 40/2.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 600EX-RTx2 | ST-E3-RT | 24/3.5 T-S | 10-18/4 OSS 16-50 | 24-70/4OSS | 55/1.8 | 55-210 OSS | 70-200/4 OSS | 28-300VR | HVL-F43M | GoPro Black 3+ & DJI Phantom

AprilForever

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 745
    • View Profile
    • AprilForever.com
Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #5 on: May 13, 2013, 04:47:24 PM »
I had similar happen to me; the images were coming out pink, and it was the previous image reshown as pink, not what I was pointing at. I sent it to Canon; they fixed a PCB assembly or something like that.
What is truth?

canon rumors FORUM

Re: Sensor Going? Purple Shots 5DMKII
« Reply #5 on: May 13, 2013, 04:47:24 PM »