July 02, 2015, 09:03:30 AM

Author Topic: LiveView flash trigger issue  (Read 1107 times)

Viggo

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • ********
  • Posts: 2294
LiveView flash trigger issue
« on: November 28, 2013, 07:17:01 AM »
Hi guys!

I have a manual lens and I use wireless flash triggered by Elinchrom Skyports. My flash does not fire when in LV, anyone know why or perhaps have a workaround? I can't go out of LV after focusing, because then the shot is oof when I push the button.

Thanks!
1dx, 16-35 L IS, 24-70 L II, 50 Art(yes, AGAIN, had to try once more)

canon rumors FORUM

LiveView flash trigger issue
« on: November 28, 2013, 07:17:01 AM »

neuroanatomist

  • CR GEEK
  • ************
  • Posts: 16683
Re: LiveView flash trigger issue
« Reply #1 on: November 28, 2013, 07:18:40 AM »
Disable the live view silent shooting mode.  Shooting menu 4, it's set to Mode 1 by default.
EOS 1D X, EOS M, and lots of lenses
______________________________
Flickr | TDP Profile/Gear List

Viggo

  • Canon EF 300mm f/2.8L IS II
  • ********
  • Posts: 2294
Re: LiveView flash trigger issue
« Reply #2 on: November 28, 2013, 07:59:30 AM »
Disable the live view silent shooting mode.  Shooting menu 4, it's set to Mode 1 by default.

EPIC! Thanks Neuro, I would have probably opened the trigger before thinking to change that, lol!


1dx, 16-35 L IS, 24-70 L II, 50 Art(yes, AGAIN, had to try once more)

canon rumors FORUM

Re: LiveView flash trigger issue
« Reply #2 on: November 28, 2013, 07:59:30 AM »