August 21, 2014, 02:43:38 AM

Author Topic: 5d mark III  (Read 650 times)

marcm1

  • SX50 HS
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
5d mark III
« on: January 13, 2014, 11:05:20 PM »
Ok awhile back I was shooting in teathered mode to my laptop and while shooting a had a little kid trip on my cord and pulled it at an angle and I think it stretched my plug on my camera because ever since it fits in it loose, my question is, can I attach my camera by way of a hdmi cord to my laptop and will it work the same as the av cord while shooting in teathered mode while in lightroom???

Thanks,

Marc

canon rumors FORUM

5d mark III
« on: January 13, 2014, 11:05:20 PM »

Valvebounce

  • 1D Mark IV
  • ******
  • Posts: 806
  • Still can't use most of it to it's full potential!
    • View Profile
Re: 5d mark III
« Reply #1 on: January 14, 2014, 10:08:46 AM »
Hi Marc.
My understanding is that HDMI is purely for audio visual signal, whereas the USB, if that is what you are referring to, is transferring data to the pc where it is turned in to the image you see in software. I have no idea if Lightroom is able to translate the signal from HDMI in to a format that it is able to use. If you were using the AV cord with phono plugs on the end then I see no reason Lightroom wouldn't work in the same manner as the phono leads also provide an audio visual signal, the only difference being the AV cable is analogue the HDMI is digital.

Cheers Graham.
7D + Grip, 40D + Grip, 20D, EF-S 17-85 Kit lens, EF 70-200 f2.8 L IS II USM, EF 2x III, Sigma 150-500, Sigma 17-70 f2.8-4 C, 50mm f1.8, 550EX some Filters Remotes Macro tubes Tripod heads etc!
20D, BG-E2N, 17-85mm, 50mm are pre loved. :)
(300D Saved a holiday, E-FS 18-55 Cosina 100-300 retired)

marcm1

  • SX50 HS
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: 5d mark III
« Reply #2 on: January 14, 2014, 03:56:15 PM »
The plug I'm using is the usb cord, it still works just loose so at times it comes out and I loose connection so I just have to restart the teathered mode in lightroom. Just wandering if there is another port I can use without having to send this in to canon to have fix and be without the body.

Thanks!

canon rumors FORUM

Re: 5d mark III
« Reply #2 on: January 14, 2014, 03:56:15 PM »