December 11, 2017, 08:37:32 AM

Author Topic: Loose grip on 1DX?  (Read 2142 times)

donkbet45

  • PowerShot SX60 HS
  • **
  • Posts: 3
Loose grip on 1DX?
« on: April 26, 2014, 06:11:55 PM »
Hi, I noticed today that the grip on the bottom of my 1DX is a little loose. It's not bad and I'm unsure if it has always been like that. Perhaps it's normal? I'm just a little concerned it could become worse. Is it normal for it to be a little loose in these 2 spots? Thanks


canon rumors FORUM

Loose grip on 1DX?
« on: April 26, 2014, 06:11:55 PM »

Jim Saunders

  • EOS 5DS R
  • ******
  • Posts: 1050
    • HHA Photo
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #1 on: April 26, 2014, 06:22:07 PM »
The rubber on mine on the aft edge there has a bit of a gap to the frame underneath.  I'm not worried about it.

Jim
A good image might fit entirely into the histogram, might not.

donkbet45

  • PowerShot SX60 HS
  • **
  • Posts: 3
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #2 on: April 26, 2014, 08:16:33 PM »
The rubber on mine on the aft edge there has a bit of a gap to the frame underneath.  I'm not worried about it.

Jim

Thank you Jim. Gives me some peace of mind. I`m always OCD when it comes to my camera gear, especially the expensive stuff.

donkbet45

  • PowerShot SX60 HS
  • **
  • Posts: 3
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #3 on: April 27, 2014, 01:30:28 AM »
Anyone else?

wickidwombat

  • Canon EF 400mm f/2.8L IS II
  • *********
  • Posts: 4544
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #4 on: April 27, 2014, 02:31:57 AM »
put a RRS L bracket on and never take it off and you will never notice it again :D
APS-H Fanboy

Jim Saunders

  • EOS 5DS R
  • ******
  • Posts: 1050
    • HHA Photo
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #5 on: April 27, 2014, 02:37:15 AM »
put a RRS L bracket on and never take it off and you will never notice it again :D

Does the RRS bracket go that far?  I have the Kirk one and it stops about a half inch short of that area.

Jim
A good image might fit entirely into the histogram, might not.

wickidwombat

  • Canon EF 400mm f/2.8L IS II
  • *********
  • Posts: 4544
Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #6 on: April 27, 2014, 02:40:33 AM »
does on previous 1D bodies and has a cast in strap mounting point to replace it I am guessing the X would be no different

edit

Looks like not

http://www.reallyrightstuff.com/s.nl/it.A/id.2106/.f
« Last Edit: April 27, 2014, 02:43:03 AM by wickidwombat »
APS-H Fanboy

canon rumors FORUM

Re: Loose grip on 1DX?
« Reply #6 on: April 27, 2014, 02:40:33 AM »