July 25, 2014, 05:06:52 AM

Author Topic: Any news on ST-E3-RT availability?  (Read 3446 times)

FunPhotons

  • 7D
  • *****
  • Posts: 405
    • View Profile
Any news on ST-E3-RT availability?
« on: May 16, 2012, 10:06:57 PM »
I've heard some reports of people getting them, and some scattered outlets have gotten a few, but I'm still waiting for mine. An order in at Amazon and B&H since they were announced and still nuthin.

canon rumors FORUM

Any news on ST-E3-RT availability?
« on: May 16, 2012, 10:06:57 PM »

Jamesy

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 698
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #1 on: May 16, 2012, 10:24:07 PM »
I am waiting for the Yongnuo version  ;D

RC

  • 6D
  • *****
  • Posts: 607
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #2 on: May 17, 2012, 12:42:16 AM »
Amazon 3rd party vendors have them off and on. I'll see them for a couple of days then they're sold out.  Then in couple of days later, another 3rd party vendor will have them.

I have a pre-order in at Amazon (sold by Amazon) because it is considerable cheaper and its sold by Amazon (I'm not big on most Amazon 3rd party vendors).

smi

  • Power Shot G16
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #3 on: May 17, 2012, 03:23:06 AM »
Its in stock in Yodobashi Camera, Akihabara, Tokyo...
1D X, 24L II, 50L , 85L II, 16-35L II, 24-70L II, 70-200 2.8L II IS, 8-14 4L, TS-E 17 f/4L, EXT 1.4x III, EXT 2x II, 2 x 600 EX-RT, ST-E3-RT

cps_user

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #4 on: May 17, 2012, 08:16:26 AM »
yeah we have them over here too (got mine 2 weeks ago from Calumet)

FunPhotons

  • 7D
  • *****
  • Posts: 405
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #5 on: May 17, 2012, 09:38:45 AM »
The wait has allowed me to reconsider the purchase. The full flash isn't all that much more, and it gives me focus assist lights and an on camera bounce/fill flash. Don't know ...

NEVINS.HARDING

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #6 on: May 17, 2012, 10:04:20 AM »
Funphotons, are you saying that you can use the 600ex on camera like a st e3 rt unit to control other flashes?

canon rumors FORUM

Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #6 on: May 17, 2012, 10:04:20 AM »

Jamesy

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 698
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #7 on: May 17, 2012, 10:47:27 AM »
Funphotons, are you saying that you can use the 600ex on camera like a st e3 rt unit to control other flashes?
That is correct - you don't need the ST-E3 to control remote 600EX-RT's if you have a 600EX-RT on camera.

NEVINS.HARDING

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #8 on: May 17, 2012, 12:28:45 PM »
Wow, thank you.  I must rethink the ste3rt, because for around 300 I can get another flash that communicates.  Hmmm...

Jamesy

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 698
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #9 on: May 17, 2012, 12:53:05 PM »
Wow, thank you.  I must rethink the ste3rt, because for around 300 I can get another flash that communicates.  Hmmm...
And you get focus assist AND you get a potential on axis fill light. On the downside, it makes your camera side much heavier to lug around.

NEVINS.HARDING

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #10 on: May 17, 2012, 01:00:54 PM »
Yes.  I am reading the manual on the 600ex and I see that the master can be set not to flash while the slave flashes.  However, having the master set to flash makes for a nifty bounce fill if needed.  Thank you

Jamesy

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 698
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #11 on: May 17, 2012, 01:04:30 PM »
Yes.  I am reading the manual on the 600ex and I see that the master can be set not to flash while the slave flashes.  However, having the master set to flash makes for a nifty bounce fill if needed.  Thank you
I am sure the manuals for the legacy sysytem states the same thing but the old system uses light to communicate between master and slave and I think under most circumstances the master contributes to the exposure.

Because the  master-slave communication is now done with RF, I am guessing (hoping) that the master will not flash if instructed not to do so.

NEVINS.HARDING

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #12 on: May 17, 2012, 01:10:21 PM »
At the bottom of page 55 in the manual it addresses this and when flash is set "on" it fires as slave group A, now I must figure out what means.

canon rumors FORUM

Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #12 on: May 17, 2012, 01:10:21 PM »

davehollandpics

  • Guest
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #13 on: May 17, 2012, 01:13:19 PM »
Seems to have the same availability as the 5DIII, 1Dx, BG-E11, 500mm F/4, 600mm F/4, 200-400mm F4, etc. etc. etc.

Jamesy

  • 5D Mark III
  • ******
  • Posts: 698
    • View Profile
Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #14 on: May 17, 2012, 01:39:43 PM »
At the bottom of page 55 in the manual it addresses this and when flash is set "on" it fires as slave group A, now I must figure out what means.
The on camera flash is always part of Group-A - this is how Canon wireless flash has always worked. You can set the Master to fire or not. In the legacy setup, even if the master was set to not fire, it would usually contribute to the exposure.

canon rumors FORUM

Re: Any news on ST-E3-RT availability?
« Reply #14 on: May 17, 2012, 01:39:43 PM »