The Updated Canon Rumors Site & Forum Will Launch Sunday Evening (EST)

JMZawodny

1Dx2, 7D2 and lots of wonderful glass!
Sep 19, 2014
382
11
Virginia
Joe.Zawodny.com
Well, it is ... different. I think I like the appearance and the layout of the new forum. My biggest issue right now is that clicking on a front page story's (nn Comments) link does not take me directly to the story thread. Instead it takes me to the main index of topics and threads. Now I get to see what happens after I post something. It looks like the teething pains will be worth it though.
 

JMZawodny

1Dx2, 7D2 and lots of wonderful glass!
Sep 19, 2014
382
11
Virginia
Joe.Zawodny.com
Bingo, We have a winner! I like that inline composition and posting never leaves the page. Very nice.

BTW, I see I have 16 points. How many do I need to accumulate before I can cash them in for a new 600mm DO?
 
Last edited:

pwp

EOS R6
Oct 25, 2010
2,530
24
Congratulations on the new look forum. I'm sure we'll all forget the old one within a week.
As for the new blog page, once again we're wondering where the "Recent Forum Posts" has got to.
FWIW I don't think I've ever clicked on a "Popular Posts" item. "Recent Forum Posts" is a lot of users front door into CR

Ooops! A bug. Using Firefox (latest update) while in Forums, when I click "Back" or hit "Home" or the "Canon Rumors" button at the top left of the page, I get taken to a corrupted version of the homepage, a scrambled mess. If I close CR and come back in, the homepage is normal.
*edit...if I hit any of the buttons on the left of the Forums page, I get sent to the same scrambled homepage.

-pw
 

JMZawodny

1Dx2, 7D2 and lots of wonderful glass!
Sep 19, 2014
382
11
Virginia
Joe.Zawodny.com
Clicking any of the main navigation links in the left column (Home through Buyer's Guide) takes me to an improperly formatted page (see attachment). Looks like a CSS problem - at least with Safari on my iMac.
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-07-30 at 7.25.08 AM.png
    Screen Shot 2018-07-30 at 7.25.08 AM.png
    812 KB · Views: 148

neuroanatomist

I post too Much on Here!!
CR Pro
Jul 21, 2010
26,911
6,186
As for the new blog page, once again we're wondering where the "Recent Forum Posts" has got to.
FWIW I don't think I've ever clicked on a "Popular Posts" item. "Recent Forum Posts" is a lot of users front door into CR

On a mobile device, tap the 'menu' icon at the top left, there's a New Posts option. No doubt there's something similar on the desktop version, but I haven't looked yet.
 

AUGS

EOS 90D
CR Pro
Feb 13, 2012
105
14
Sydney, Australia
OK, here is a clue. Compare http://www.canonrumors.com to https://www.canonrumors.com. The latter one is the one with problems.
Yeah, this is what I get when I use the navigation menu on the side of the Forum, regardless of the linked page "Reviews" & "Home" get messed up from those that I tried. Both Internet Explorer and Firefox (61.0.1) on Win 7. Haven't tried my Win10 laptop.
Rest looks nice and clean though.
 

zim

EOS 5D Mark IV
CR Pro
Oct 18, 2011
2,129
318
Firstly, I like it! nice layout and format, well done.

I like how the latest posts is on the Forum landing page, makes more sense to me.

Only got one glitch so far (maybe me being behind a works firewall)

On the forum landing page if I select 'Home' from the left menu the home page renders badly formatted both in IE and Chrome. The Home page renders fine otherwise, it's just off that link I get the issue.

The solution in IE anyway is to 'F5' Select 'Show all content' so no biggie
01.png 02.png
01.png 02.png 01.png
 
Last edited:

zim

EOS 5D Mark IV
CR Pro
Oct 18, 2011
2,129
318
Hugs all round for the trophies, I'm feelin the lurve :D
 

GammyKnee

EOS RP
Jan 24, 2013
246
2
Looks like the https side of things is broken at the moment for desktop browsers - probably some bad forum / style template paths that need to be updated. I went through all this stuff a while back when I moved server and switched over to https, so I have a lot of sympathy for whoever's doing all the work! Should look great once it's all sorted though!
 

JMZawodny

1Dx2, 7D2 and lots of wonderful glass!
Sep 19, 2014
382
11
Virginia
Joe.Zawodny.com
Looking at the page source for the corrupted version, many of the links to stylesheets are blocked by canonrumors.com itself. The offending links are all http, not https, and it is possible that the server is configured to block mixed use of secure and insecure links. There is also at least one unused javascript being loaded.

Update: They changed http to https in the links to the CSS files and the corrupted pages are displaying properly now. Yay!
 
Last edited:

cayenne

EOS R6
CR Pro
Mar 28, 2012
2,715
655
Trying to get used to the new look.
ONE thing I"m missing, and maybe I just don't know where to find it....

The first thing I used to check on on the forum page, was at the top where I could click the link and it would show me active threads I was on that had gotten replies since I last was on.

Is this functionality gone on the new site, or just hidden somewhere new?

Thanks in advance,

cayenne
 
  • Like
Reactions: 1 users

RGF

How you relate to the issue, is the issue.
Jul 13, 2012
2,820
38
Looks great!

I had trouble late last night but this morning everything seems to be working
 

Nat_WA

EOS RP
Aug 15, 2017
719
468
Netherlands
Trying to get used to the new look.
ONE thing I"m missing, and maybe I just don't know where to find it....

The first thing I used to check on on the forum page, was at the top where I could click the link and it would show me active threads I was on that had gotten replies since I last was on.

Is this functionality gone on the new site, or just hidden somewhere new?

Thanks in advance,

cayenne

+1 >> I haven't found an easy way yet to check the new replies in the threads I'm actively following...

On the plus side: quite nice that the topics now scale better with your browser settings - and less advertisement clutter ;). Gives a more "spacious" experience!
 

ahsanford

Particular Member
Aug 16, 2012
8,617
1,643
Nice work, team. Discussion flags and little trophies are neato.

Where did the top right 'show replies to threads you have participated in' (forgive me, I don't recall the exact verbiage) link go? How do I stay on top of threads I'm currently part of?

Thx
A
 

ahsanford

Particular Member
Aug 16, 2012
8,617
1,643
Oh, does everything go under alerts now?

Time to tune up my preferences if so.

- A
 

Click

I post too Much on Here!!
Jul 29, 2012
15,375
4,206
Canada
Nice work guys.

With this new version, is there a way to get all the new posts since our last visit?


ETA: Sorry, almost the same question as ahsanford.
 

ethanz

1DX II
CR Pro
Apr 12, 2016
1,192
510
ethanzentz.com
I may have figured it out. I don't know if you can see the new ones since yesterday until now, but you can setup it up so you can see new replies starting now.
Go to alerts on top right of screen -> preferences -> content options -> check Automatically watch content you create… and Automatically watch content you interact with…
Then I think it will give you an alert each time someone replies to a thread you have replied to.
 
  • Like
Reactions: 1 users