July 20, 2018, 05:03:57 AM

Author Topic: 7d Mark ii not responding F00  (Read 3924 times)

streestandtheatres

  • EOS Rebel 300D
  • ***
  • Posts: 61
7d Mark ii not responding F00
« on: December 06, 2014, 12:38:22 AM »
Hello All,
In the last couple of days I have had the 7d Mark ii I have twice had it freeze on me and the display said F00. Both times with the 400 5.6 attached. Anyone else having problems? I've never had a problem with the lens before.
(I'm also finding a lot of shots look soft and a little bit like motion blur, even for static objects at 1/1600. I'm hoping it's an AFMA issue. But it's not a problem I ever had with my 600d with the same lens, which were always crystal clear.)
Thanks!
5DSr, 7dii. Canon 400 5.6, 100 f2.8L, 24-70 f2.8ii; Sigma 35 + 85 1.4 Art.

canon rumors FORUM

7d Mark ii not responding F00
« on: December 06, 2014, 12:38:22 AM »

weixing

  • EOS 7D Mark II
  • *****
  • Posts: 595
Re: 7d Mark ii not responding F00
« Reply #1 on: December 06, 2014, 05:05:09 AM »
Hi,
   My 7D2 had no problem so far with my EF 400mm F5.6L by itself, but will hang (sometime cannot power on) when use with the Kenko 1.4x Teleplus Pro 300 DGX. The interesting part is the Kenko 1.4x Teleplus Pro 300 DGX work with my Tamron 150-600mm on the 7D2... AF super unreliable, but at least it try to AF and don't hang...  :P

    Have a nice day.

Mt Spokane Photography

  • CR GEEK
  • ***************
  • Posts: 14321
Re: 7d Mark ii not responding F00
« Reply #2 on: December 06, 2014, 09:01:32 AM »
Hi,
   My 7D2 had no problem so far with my EF 400mm F5.6L by itself, but will hang (sometime cannot power on) when use with the Kenko 1.4x Teleplus Pro 300 DGX. The interesting part is the Kenko 1.4x Teleplus Pro 300 DGX work with my Tamron 150-600mm on the 7D2... AF super unreliable, but at least it try to AF and don't hang...  :P

    Have a nice day.

The issue with the Kenko TC started happening with either the 1D X or 5D MK III and subsequent cameras.  With certain lenses, and with AFMA turned on, the camera will lock up and require removal of the battery to reset it.  The 100L was the one that locked up for me.
 
To make matters worse, there are two or more versions of the TC with the same part number, but color dots that differentiate the firmware, and the lenses that don't work are different, the newer version is more compatible.
 
You can turn AFMA off and get oof photos, or buy a TC that works on newer cameras.
 
Kenko confuses a lot of buyers with its list of lenses that they claim it works with.  They do work with your 5 Year old bodies, but a 5D MK III, 6D, 7D MK II, and maybe 1D X, its a issue.

canon rumors FORUM

Re: 7d Mark ii not responding F00
« Reply #2 on: December 06, 2014, 09:01:32 AM »