September 18, 2014, 03:41:04 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Erik S. Klein

Pages: [1] 2 3
1

I'm sure replacements are in the works. When will we see them is the question...so in the meantime enjoy what you've got. :)

+1

Just go out and shoot!!! And be happy with what you own!  ;)

While saving for the Next Big Thing...   :P

2
Contests / Re: Gura Gear Giveaway!
« on: December 06, 2012, 06:21:52 PM »
I'm a bag geek myself and I'd love to win even more to geek over.  Gura products do rock! :)

3
EOS Bodies / Re: Canon EOS-1D X Firmware 1.1.1 Now Available
« on: October 18, 2012, 12:47:37 AM »
What's your third issue?

File sync on cards.

Specifically: I have mine set up to write RAW to card 1, JPG to card 2.  When I don't like a shot I hit the delete and it deletes  only the RAW (deletes only happen on the card selected for playback.)  At the end of a shoot, if I did any in-camera trash collection, I have more .JPG shots than RAW shots.  On import, the numbering sequence is all messed up and RAW15 may correspond to .JPG17...

Or I have to switch the playback card and delete the same image again.

I documented it and explained it in depth to Canon support.  They agree it's an issue, albeit a fairly minor one, but it should be fixed, IMO.

4
EOS Bodies / Re: Canon EOS-1D X Firmware 1.1.1 Now Available
« on: October 17, 2012, 11:13:11 PM »
So I updated mine and I'm not too sure about the Illumination. They didn't mention that it would flash and flicker. This is particularly annoying because the lcd overlay means the whole VF tints red slightly including the AF in lower right and the grid if you have that on.

I'm not sure now if i'll leave it enabled or not....

Yep.  I'm in the same boat.  I'll keep it enabled for a bit, but I may just turn it off.

In the end they only fixed one of my two reported issues (beyond AF point highlights and F8 autofocus.)

When's the next update coming? :D

5
I'm anxiously awaiting this update.  TBH I don't really have an issue with F8 autofocus although I'm happy it's fixed for those who do.  I also didn't really suffer from the AF point color issue but I will change to bright red when I can.

But I did report a couple of minor bugs to Canon and I want to see if those were addressed this time around...

6
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 10, 2012, 01:13:17 PM »
Same issue for me, Err70 whilst bracketing images on the 1Dx. 
I might wait until I see if your repairs fix the issue before I contact Canon as I don't want a main board replacement for no reason. 
Can you keep up posted if your issue is fixed or not?

I just got off the phone with Canon Repair in Irvine.  They got notice on Friday that there is, indeed, a firmware issue causing this.  Something to do with the timer and long exposures.  ( ;) :P) The next firmware update (no ETA) should fix it.  No hardware needs to be touched to fix it.

They are shipping my camera back today.  Fortunately they didn't open her up since the parts weren't on hand anyway...

Since it's an easy workaround I'm good with that.

7
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 09, 2012, 12:47:10 AM »
Same issue for me - was utilizing AEB, last (longest exposure) caused lockup "err70".  Camera logs (Wrench::System Status Display::INFO) say my err70 = "An error prevented shooting".  Pic of my log attached.

That looks mighty familiar.  Right down to the RRS bracket. :D

8
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 09, 2012, 12:46:05 AM »
So just talked to them...all they told me was, they are waiting for parts....I'm like can you tell me a little more on whats going on and she did not have any more info for me ^_^. Its beyond me why they'd replace hardware but as long as that fixes it and doesn't introduce any new problems, I'm ok with it.

If it does fix it then I'm okay although I'd love to hear it explained.

If it doesn't I'm shall be very put out... ;)

9
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 07, 2012, 05:54:14 PM »
Oh wow really ? That doesn't make sense, it looks like a firmware issue... >_< weird.

I don't know what they are doing with mine, I'll give em a call today, but they had said I can most likely expect it back by Monday, 10th.

Please let me (us) know what you find out.  I just got off the phone with them and they are waiting on the part (main PC board) for the repair which, they insist, will fix the problem and which should be done by Tuesday.  I'm skeptical, but will try to keep an open mind.  :)

10
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 07, 2012, 10:28:10 AM »
Definitely looks like a firmware bug, that is why I was waiting for their first firmware before I send it in [...]

Any word on yours yet?

I spoke with the repair folks yesterday and, for some unknown reason, they are replacing the main board on mine.  I'm definitely not pleased, especially if it doesn't actually fix anything.

Just curious if yours was really a firmware issue or not.

Cheers!

11
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 05, 2012, 03:47:03 PM »
Feels lonely without the camera though, I sure hope they get back to me asap   :-\

Yeah.  Mine gets to Irvine tomorrow and, hopefully, back to me by very early next week.  I've got the 5D2 and 20D in case I need them, but it was going to be a quiet weekend anyway.

12
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 04, 2012, 11:38:04 AM »

Sorry man :/ I am in LA to drop off my camera at Canon. I'll prolly hear from them next week, I'll update this thread if I find anything from them. Btw for me I found this only happens when using AI servo, doesn't matter if you focus or not. One shot seems to work.


Hmm.  I never did play with the focus modes.  I had it set on Servo, IIRC, but wasn't really concerned with that.

As it turns out, CPS had a rep on call on Saturday late so I did get to go over the issue in depth with Canon.  I'll be shipping it to Irvine today or tomorrow for them to evaluate.

I'm 99% sure it's a firmware bug.

13
EOS Bodies - For Stills / Re: 1DX err70
« on: September 01, 2012, 09:23:29 PM »

0.5 sec exposure +/- 3 EV Bracketing (ISO 160 at F/13) causes the shutter to stay open and the camera displays err70 as you can see in the photo attached. This happens with or without a memory card installed.
This is happened on the last (In my case the longest exposure) It works fine if the base exposure I start with is at or faster than 0.5 seconds. The longest successful exposure I got with bracketing was 4.5 seconds.
I am using a 70-200 f/2.8 IS , it first happened with a 2x tc on. Same deal with a 135 f/2.

I had exactly the same thing happen to me this morning.  70-200 II at 5.6, +/-3 bracketing and got the error 70 several times.  Single shots at the same exposures work fine....

And I can't call Canon 'till Tuesday.

/sigh

14
EOS Bodies / Re: 2023: a look into Canon's flagship body
« on: July 16, 2012, 06:39:48 PM »
IMO Light Field cameras will likely be ready for prime time between now and then.

Current versions are low-rez toys much like the earliest digital cameras were.  In ten years I can see them being at least as capable as today's top DSLRs and the ability to refocus at will should make them the choice for pros and amateurs alike.

And while glass won't change too much, I think the rest of the electronics around these will.  Speed, storage, internal processing and more should improve dramatically...

15
EOS Bodies / Re: B&H 1DX Order Fulfillment Tracking
« on: July 11, 2012, 03:48:50 PM »
It arrived!

I get this:



Immediately after starting a 90+ minute conference call.

So over an hour later I collect this:



With this inside:



(I'm not thrilled about the dent in the box, but it shouldn't matter.)

And this inside of that:



And now I have to wait for this...






Pages: [1] 2 3